7 tekenen dat je kat pijn heeft en wat je hieraan kan doen (Ebel Pieters)

7 tekenen dat je kat pijn heeft en wat je hieraan kan doen (Ebel Pieters)

7 tekenen dat je kat pijn heeft en wat je hieraan kan doen (Ebel Pieters)

Prins Katten Plaza | 11 & 12 november | 12:30 – 13:00 uur

Hé, katteneigenaar! Jij wilt natuurlijk het allerbeste voor je kleine lieverd. Maar wat als je kat pijn heeft en het niet kan uiten? In mijn presentatie ga ik in op de 7 tekenen van pijn bij katten en wat je eraan kunt doen.

Pijn is niet zomaar een ongemakkelijk gevoel, het is een signaal dat er iets niet helemaal klopt in het lichaam van je kat. Langdurige pijn heeft een negatieve invloed op het welzijn en de levenskwaliteit van je kleine lieverd. Als gedragsbioloog, natuurgeneeskundige en kattenbaasje begrijp ik hoe belangrijk het is om de gezondheid en het welzijn van je kat goed in de gaten te houden.

Katten zijn ware meesters in het verbergen van hun pijn. Je beestje wil niet laten zien dat er iets mis is, dus is het aan jou om op subtiele gedragsveranderingen te letten. In mijn presentatie ga ik je leren waar je op moet letten en hoe je kunt ingrijpen als je vermoedt dat je kat pijn heeft.

Ik laat je ook een paar interessante casussen uit mijn praktijk zien! Zo had ik bijvoorbeeld een kat van 15 jaar onder behandeling die door betere voeding en enkele supplementen geen pijnmedicatie meer nodig heeft voor haar artrose. Geweldig, toch?

Ik zie je graag op 11 en 12 november!

Over Ebel

Ebel’s diepe liefde voor dieren en de natuur ontstond al op jonge leeftijd. Haar passie voor dieren en hun welzijn heeft haar altijd gedreven. Met een achtergrond als gedragsbioloog en natuurgeneeskundige voor katten, brengt ze een schat aan kennis en ervaring met zich mee op het gebied van het gedrag en de gezondheid van deze geliefde huisdieren.

Naast het inspireren van anderen met lezingen en het delen van inzichten via (gast)blogs over kattengedrag en natuurlijke gezondheid, is Ebel de oprichtster van Kateigen. In haar praktijk biedt ze waardevol advies aan kattenbezitters die met hun handen in het haar zitten. Ze begrijpt de frustraties van kattenbezitters die al van alles hebben geprobeerd, maar zonder succes. Samen met deze toegewijde kattenbezitters onderzoekt Ebel de uitdagingen waar ze tegenaan lopen en werkt ze aan oplossingen.

Op About Cats and Dogs deelt Ebel haar persoonlijke kennis en inzichten over het herkennen van pijn bij katten en hoe een natuurlijke aanpak kan helpen bij het verlichten van pijnklachten.

Foto credits: Bonny Vrielink van fotoshootmetjekat


Programma

Natuurlijk hebben we nog veel meer interessante sessies voor je!

Bekijk hier het programma

Tickets

Nog geen ticket voor About Cats & Dogs? Je koopt de tickets gemakkelijk online. Tickets zijn te scannen vanaf een smartphone, printen is niet nodig.

Tickets