Begrijp je kat beter: Wat je kat écht wil zeggen! (Maggie Ruitenberg)

Begrijp je kat beter: Wat je kat écht wil zeggen! (Maggie Ruitenberg)

Prins Katten Plaza | 11 & 12 november | 12:00 – 12:30 uur

Heb je je ooit afgevraagd waarom je kat zo vaak miauwt en wat ze je eigenlijk probeert te vertellen? Misschien heb je al eens geprobeerd het te stoppen door de kat te negeren. Dat is iets wat veel mensen doen als de kat maar blijft miauwen. Maggie neemt je mee in de gevoelswereld van de kat en hoe emoties de drijfveren van al het gedrag zijn. Door op een dieper niveau te kijken naar het gedrag van je kat, zul je ontdekken wat je kat je écht nodig heeft als hij miauwt, maar ook op andere momenten van de dag.

Maggie Ruitenberg

Maggie Ruitenberg is in 2005 afgestudeerd als katten gedragstherapeut bij Tinley. Als expert kattengedrag en welzijn is ze een veelgevraagd gevraagd spreker over kattengedrag voor zowel katteneigenaren als professionals. Mensen meenemen in de belevingswereld van de kat is wat ze het liefste doet. Door mensen mee te nemen in die belevingswereld ontstaat er meer inzicht en begrip in kattengedrag. Vanuit dit begrip voor de kat is het nog maar een kleine stap naar het verbeteren van welzijn voor de kat. En dat is dan ook waar haar passie ligt: het waarborgen van welzijn voor iedere kat of dit nu thuis, in de dierenartspraktijk of in een asiel of pension is.

Maggie is oprichter van het Katten Kenniscentrum Nederland, dat zich inzet voor het delen van (wetenschappelijke) kennis over kattengedrag en welzijn. Daarnaast is Maggie als Expert Katteneducatie betrokken bij Edupet, waar zij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van educatie op het gebied van kattengedrag en welzijn.


Programma

Natuurlijk hebben we nog veel meer interessante sessies voor je!

Bekijk hier het programma

Tickets

Nog geen ticket voor About Cats & Dogs? Je koopt de tickets gemakkelijk online. Tickets zijn te scannen vanaf een smartphone, printen is niet nodig.

Tickets