De ont­wik­ke­ling van een pup; de be­lang­rijk­ste so­ci­a­li­sa­tie periodes (Jeroen Oomen)

De ont­wik­ke­ling van een pup; de be­lang­rijk­ste so­ci­a­li­sa­tie periodes (Jeroen Oomen)

De ont­wik­ke­ling van een pup; de be­lang­rijk­ste so­ci­a­li­sa­tie periodes (Jeroen Oomen)

Viervoeter Plein | 11 & 12 november | 12:30 – 13:00 uur

De ontwikkeling van de pup is voor een deel bepalend hoe de hond uiteindelijk wordt. Natuurlijk speelt ras een rol maar daarnaast is de ontwikkeling van de hond in zijn eerste levensjaar van groot belang.

In deze lezing worden de socialisatie periodes onder de loep genomen. Niet alleen interessant als je in de toekomst een hond krijgt maar ook om te kijken waar je bij jouw hond eventueel tegenaan loopt en welke rol de socialisatie daarin speelt.

Een interessante lezing als je meer wil weten over de ontwikkelingsfase van jouw hond!

Over Jeroen Oomen

Mijn naam is Jeroen Oomen. Vanaf mijn veertiende jaar geef ik les aan baasjes en hun honden. Ik ben begonnen met verschillende cursussen als jachttraining, puppycursus, basiscursus, diverse vervolgcursussen, behendigheid en flyball.

Vanaf mijn zeventiende ben ik werkzaam als beroepstrainer van met name probleemhonden en jachthonden. Na mijn militaire dienstplicht ben ik gaan werken bij het dierenhotel van Martin Gaus in Lelystad. Het eerste half jaar dat ik daar werkte trainde ik probleemhonden en blindengeleidehonden. Na dat eerste half jaar werd ik hoofdinstructeur. Ik was verantwoordelijk voor de kwaliteit van de interne hondenschool en de opleidingen van instructeurs en trainers. Daarnaast was ik stagebegeleider van de toekomstige franchisenemers van de Martin Gaus Hondenscholen en was ik docent van diverse instructeurscursussen en begeleider voor coassistenten van de Faculteit Diergeneeskunde. Tevens was ik werkzaam als gedragstherapeut.

Bij de start van het nieuw gebouwde Martin Gaus Gedragscentrum werd ik hoofdopleidingen en was ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse workshops en opleidingen en was ik docent bij deze workshops en opleidingen.

Na vier jaar zelf een Martin Gaus Hondenschool te hebben gehad op de locatie van het moederbedrijf van Martin Gaus in Lelystad ben ik een NLP-opleiding gaan volgen. Na deze opleiding heb ik de beslissing genomen om ‘uit de honden te stappen’ toen ik een geweldig aanbod kreeg om het bedrijfsleven in te gaan. Vanuit mijn eigen bedrijf, www.jeroenoomen.nl, ging ik diverse (management)teams trainen en coachen.

Mijn vriendin Debby van den Ban had een Martin Gaus Hondenschool in Hellevoetsluis en via de hondenschool waar ik geregeld hielp kwam ik in contact met een hondengeleider van de politie en ging weer in de hondenbusiness werken. Eerst bij de Politie Rotterdam-Rijnmond als instructeur van de hondenbrigade; Unit Specialistische Honden en ik heb twee jaar bij Hulphond Nederland gewerkt als Manager Training.

Inmiddels hebben we al ruim 10 jaar een eigen hondentrainings- en gedragscentrum in Hellevoetsluis; “Kynologisch Nederland”. Ik begeleidt politiemensen met PTSS met hun hulphond en kinderen met bijzondere behoeftes met hun hond.

Ik ben auteur van het boek “Hond in Huis” die meteen in de eerste week dat die uitkwam in de bestseller top 60 stond. Ik geef trainingen, workshops en presentaties voor voor zowel ‘hondenland’ (voor hondeneigenaren en voor hondenprofessionals) als het bedrijfsleven. Het werken met mensen en honden geeft me energie en voldoening; het is waar mijn hart ligt!


Programma

Natuurlijk hebben we nog veel meer interessante sessies voor je!

Bekijk hier het programma

Tickets

Nog geen ticket voor About Cats & Dogs? Je koopt de tickets gemakkelijk online. Tickets zijn te scannen vanaf een smartphone, printen is niet nodig.

Tickets