EHBO en spoed bij honden en katten – Piet Hellemans

EHBO en spoed bij honden en katten – Piet Hellemans

EHBO en spoed bij honden en katten – Piet Hellemans

Wanneer moet je met spoed met je hond of kat naar je dierenarts en wanneer kan je het nog even aankijken? Dierenarts en tv-presentator Piet Hellemans neemt je mee in de wereld van de EHBO en spoedgevallen van onze geliefde huisdieren. Heel veel dingen kun je zelf goed in de gaten houden bij jouw hond en kat, mits je weet waar je op moet letten en dit ook regelmatig controleert bij je huisdier(en). Door regelmatig en goed naar je huisdieren te kijken leer je als baasje wat normaal is, en raakt je hond of kat er ook aan gewend dat je dit controleert. 

Sommige problemen kan je zelf oplossen als baasje, of voorkomen dat het probleem erger wordt. Veel ontsmettingsmiddelen voor mensen kunnen bijvoorbeeld ook goed bij dieren gebruikt worden als ze een wondje hebben en niet elke wond hoeft door een dierenarts bekeken of gehecht te worden, dierenarts Piet legt je uit welke wonden aandacht nodig hebben en welke je zelf kan oplossen voor jouw hond(en) en kat(ten). 

Leer in de presentatie van Piet hoe je  jouw dieren beter kan controleren, ondersteunen en leer wanneer je met spoed naar je dierenarts moet. Jij kent jouw huisdier het best, dus jij bent ook degene die het het eerst opvalt als er iets verandert of mis is. Na de presentatie van Piet weet je ook welke veranderingen zorgwekkend kunnen zijn en welke veranderingen je nog even in de gaten kan houden voordat je aan de bel trekt bij je dierenarts. 

Over Piet Hellemans

Ik ben Piet Hellemans, sinds 2006 dierenarts van gezelschapsdieren en mag naast mijn werk als dierenarts ook televisieprogramma’s over dieren maken en schrijf columns voor De Telegraaf en blogs en artikelen voor meerdere stichtingen waar ik mee samenwerk. 

Ik help dieren fysiek als dierenarts, door dieren te behandelen of te opereren, door educatie aan baasjes of toekomstige baasjes te geven en door met veel stichtingen samen te werken en ons in te zetten voor dierenwelzijn. 

Ik ben regelmatig in het buitenland aan het werk om met collega’s en stichtingen straathonden en -katten te castreren en steriliseren.

 


Programma

Natuurlijk hebben we nog veel meer interessante sessies voor je!

bekijk hier het programma