Honden en katten uit het buitenland – Piet Hellemans

Honden en katten uit het buitenland – Piet Hellemans

Honden en katten uit het buitenland – Piet Hellemans

Wat kan je zelf doen voor dieren in het buitenland en wat moet je vooral niet doen? Waar moet je op letten als je jouw hond(en) of kat(ten) meeneemt naar het buitenland? Dierenarts en tv-presentator Piet Hellemans legt het je uit. We kennen het allemaal wel, je bent met vakantie in een fijn land en ziet er veel zwerfhonden en katten rondlopen. Hoe is het leven van deze dieren en wat kan jij als toerist doen om deze dieren te helpen? Piet heeft veel ervaring met straat- en zwerfdieren in het buitenland door de vele castratie- en sterilisatie projecten die hij doet in onder andere in Roemenië,Thailand en op Curaçao. 

Wat zijn de voors, tegens en risico’s om deze dieren naar Nederland te halen en moeten we dat wel willen? In veel gebieden buiten Nederland komen andere parasieten en ziektes voor, hier moet je rekening mee houden als je jouw huisdieren meeneemt met vakantie of plannen hebt om in het buitenland te gaan wonen. Maar ook als je een hond of kat geadopteerd hebt uit het buitenland moet je hier rekening mee houden en is het in veel gevallen verstandig om de dieren op bepaalde ziektes te testen of preventief te behandelen. 

Moeten we wel honden en katten uit het buitenland überhaupt wel naar Nederland halen? Onze asielen zitten ook al aardig vol een flink deel van het jaar… Laat Piet je meenemen naar tropische en minder tropische oorden en leer wat jij voor de minder bedeelde honden en katten in het buitenland kan doen.  

Over Piet Hellemans

Ik ben Piet Hellemans, sinds 2006 dierenarts van gezelschapsdieren en mag naast mijn werk als dierenarts ook televisieprogramma’s over dieren maken en schrijf columns voor De Telegraaf en blogs en artikelen voor meerdere stichtingen waar ik mee samenwerk. 

Ik help dieren fysiek als dierenarts, door dieren te behandelen of te opereren, door educatie aan baasjes of toekomstige baasjes te geven en door met veel stichtingen samen te werken en ons in te zetten voor dierenwelzijn. 

Ik ben regelmatig in het buitenland aan het werk om met collega’s en stichtingen straathonden en -katten te castreren en steriliseren.

 


Programma

Natuurlijk hebben we nog veel meer interessante sessies voor je!

bekijk hier het programma