Vegan huisdiervoeding (Rick Scholtes – Vegavriend)

Vegan huisdiervoeding (Rick Scholtes – Vegavriend)

Vegan huisdiervoeding (Rick Scholtes – Vegavriend)

Theater Woef / Miauw | 11 & 12 november | 12:30 – 13:00 uur

In Nederland leven ongeveer 1,8 miljoen honden en nog veel meer katten. Al deze dieren eten een enorme hoeveelheid vlees. Heb je er wel eens bij stil gestaan dat een hond van 15 kg net zoveel vlees eet als de gemiddelde Nederlander? Zo goed als we onze eigen huisdieren verzorgen, zo slecht zijn de leefomstandigheden van de dieren die door onze honden en katten worden gegeten. De varkens, kippen en koeien die in ons land leven leiden een leven dat we onze eigen huisdieren niet aan zouden willen doen. Waarom behandelen we onze huisdieren zoveel anders dan de boerderijdieren? En is het terecht dat wij dat doen? Deze vragen zullen de revue passeren tijdens deze sessie. Tijdens deze lezing worden niet alleen de redenen om te kiezen voor vegan voeding voor je huisdier besproken, maar ook hoe je dit het beste kunt aanpakken, waar je op moet letten, de mogelijkheden die er zijn en verhalen van dieren die de overstap al maakten.

Rick Scholtes

Rick Scholtes (1978) woont in Maarn en groeide op in het Noord-Hollandse Langedijk. Hij studeerde Milieukunde in Leeuwarden en Filosofie in Groningen en specialiseerde zich in dierethiek. Na zijn studie ging hij aan de slag als LCA-specialist (LevensCyclus Analyse) en tegenwoordig werkt hij deeltijd als onderzoeker bij TNO. In 2018 rondde hij de opleiding tot gedragstherapeut bij honden af en heeft daarna een aantal jaren lesgegeven op een hondenschool en is hij nog altijd in te schakelen als hondengedragstherapeut. Het was nooit de bedoeling een webwinkel te beginnen, maar om het idee van plantaardige voeding voor huisdieren verder uit te dragen, moest er wel genoeg aanbod zijn en het makkelijk verkrijgbaar zijn. Sinds 2015 is hij eigenaar van de VegaVriend en is hij mede-eigenaar van de groothandel Veganpets. VegaVriend is de grootste 100% vegan webwinkel voor huisdieren.
In 2020 schreef hij samen met Lisette Kreischer het boek Dog.Eat.Plant: Dé wetenschappelijk onderbouwde gids om je hond veilig en liefdevol naar een plantaardig dieet te laten overschakelen. In dit boek zijn 10 heerlijke plantaardige recepten te vinden en heel veel achtergrondinformatie.

 


Programma

Natuurlijk hebben we nog veel meer interessante sessies voor je!

Bekijk hier het programma

Tickets

Nog geen ticket voor About Cats & Dogs? Je koopt de tickets gemakkelijk online. Tickets zijn te scannen vanaf een smartphone, printen is niet nodig.

Tickets