Vleesvrije voeding voor honden; Hoe werkt dat? – Green Petfood

Vleesvrije voeding voor honden; Hoe werkt dat? – Green Petfood

Vleesvrije voeding voor honden; Hoe werkt dat? – Green Petfood

Vleesvrije voeding voor honden: hoe werkt dat? – Green Petfood

Eet jij zelf ook minder of geen vlees? Misschien voor het milieu, of omdat je graag wilt dat er minder dieren voor vlees gehouden worden? Ook voor honden is het mogelijk om flexitarier, of zelfs vegetariër, te zijn. ´Vegetarisch hondenvoer?´, horen we je denken… Ja natuurlijk!

In deze talk maken we een einde aan de gevaarlijke halve kennis dat honden elke dag vlees nodig hebben. Onze partner op vier poten stamt af van de wolf, maar er is door de eeuwen heen veel gebeurd aan de zijde van de mens, vooral in het spijsverteringskanaal van de hond. Natuurlijk hebben onze harige vrienden eiwitten, vetten, koolhydraten, mineralen en vitamines nodig – net als wij – maar deze nutriënten hoeven niet per se uit dierlijke bronnen te komen. De moderne hond kan plantaardig voedsel gemakkelijk verteren.

Hoe dit in zijn werk gaat? Dat is de kennis welke we met jullie gaan delen. Deze kennis is natuurlijk niet toevallig ontstaan. We nemen jullie daarom mee in de wereld van plant gebaseerde hondenvoeding, gebaseerd op wetenschappelijke studies over het onderwerp vegetarische hondenvoeding, en beantwoorden de meest gestelde vragen. Thema’s zoals genetische aanleg, afdekking van nutrientbehoeftes, verteerbaarheid, voeracceptatie en natuurlijk duurzaamheid, worden in deze 30 minuten durende talk besproken.

Geen zorgen, er zullen geen lange teksten met moeilijke technische termen zijn, want we hebben de resultaten op een begrijpelijke manier samengevat en voor jullie op een rijtje gezet. Een aangename stoel staat klaar, het ideale moment om de benen even rust te geven. Kortom, geen rede om dit interessante thema te missen!

Spreker: MSc. Gabriela Aescht-Andrei, International Business Development, Green Petfood

 


Programma

Natuurlijk hebben we nog veel meer interessante sessies voor je!

bekijk hier het programma