Vlooienband, tablet of pipet…hoe veilig is jouw keuze? (Michel Abee)

Vlooienband, tablet of pipet…hoe veilig is jouw keuze? (Michel Abee)

Vlooienband, tablet of pipet…hoe veilig is jouw keuze? (Michel Abee)

Viervoeter Plein | 11 & 12 november | 11:00 – 11:30 uur

Met de komst van nieuwe middelen, is de bestrijding van vlooien en teken de laatste jaren sterk veranderd. Wat veel eigenaren niet beseffen, is dat behandelde honden en katten eerst (langdurig) gebeten moeten worden voordat vlooien of teken dood gaan aan de behandeling. In zijn interactieve lezing stelt Michel het publiek daarom de vraag of zij met hun vlooien- en tekenbehandeling eigenlijk wel doen wat ze voor ogen hebben. En zo niet, wat kun je dan doen? En…hoe zeker bij jij eigenlijk dat je de overdracht van ziekten door vlooien- en teken voorkomt?

Over Michel Abee (Dierenarts)

Michel heeft jarenlang als dierenarts in de praktijk gewerkt. Tegenwoordig is hij veterinaire service specialist bij Ceva Santé Animale. Daar richt hij zijn aandacht vooral op het vakgebied dermatologie, huidziekten dus. Huidparasieten, zoals vlooien en teken, zijn voor hem daarom een dagelijks onderwerp van gesprek. Michel: “Mensen denken vaak lichtvoetig over vlooien- en tekenbestrijding, maar dat is niet terecht…vlooien, maar met name teken, hebben een ingewikkelde levenscyclus met verschillende levensstadia die allemaal anders aangepakt moeten worden. Bij de aanpak van een probleem komt veel meer kijken dan het geven van een tabletje of een pipetje”. Michel vertaalt dat ingewikkelde verhaal naar eenvoudige taal, zodat eigenaren de juiste keuze kunnen maken voor de behandeling van hun huisdier.


Programma

Natuurlijk hebben we nog veel meer interessante sessies voor je!

Bekijk hier het programma

Tickets

Nog geen ticket voor About Cats & Dogs? Je koopt de tickets gemakkelijk online. Tickets zijn te scannen vanaf een smartphone, printen is niet nodig.

Tickets