Wanneer ga je naar de dierenarts? (Piet Hellemans)

Wanneer ga je naar de dierenarts? (Piet Hellemans)

Wanneer ga je naar de dierenarts? (Piet Hellemans)

Viervoeter Plein | 11 & 12 november | 14:00 – 14:30 uur

Welke kwalen bij jouw hond of kat kan je aankijken en met welke kwalen moet je direct met spoed naar de dierenarts? Piet zal je inzicht geven in wat spoed is, wat belangrijk is om in de  gaten te houden als een dier het zwaar lijkt te hebben en wat je eventueel zelf kan oplossen. Sommige kwalen bij dier (en mens) gaan vanzelf over, anderen juist niet en kunnen erger worden als je niet de juiste zorg op dat moment aan het dier geeft. Zelf gaan ook niet bij een beetje misselijkheid of een klein rood plekje naar de huisarts toch? Nu is het bij huisdieren anders omdat zij niet kunnen praten en zeggen waar ze last van hebben. Maar wij kunnen onze dieren wel lezen en door goed naar ze te kijken en door ze zelf te onderzoeken kan jij als baasje na deze sessie beter inschatten wat spoed is en wat niet.

Over Piet Hellemans

Ik ben Piet Hellemans en ik werk sinds 2006 als dierenarts in Amsterdam en omgeving.

Ik zet mijn ervaring als dierenarts en mijn netwerk in om particulieren, stichtingen en bedrijven van advies te voorzien, samenwerken te laten werken en zo dierenwelzijn te vergroten. Het behandelen en opereren van dieren, veterinaire begeleiding, (social) media communicatie, presenteren en product marketing behoren tot mijn dagelijkse werkzaamheden.

Sinds 2011 ben ik te zien op tv, zo was ik één van de vaste dierenartsen in het tv-programma Dieren op Spreekuur (SBS6). Ik heb mijn eigen dierenprogramma Beestengeluk (SBS6) gepresenteerd en was mede-presentator bij Rob’s Grote Tuinverbouwing (SBS6).  Vanaf 2020 geef ik elke woensdag advies over de optimale zorg voor onze huisdieren in de dagelijkse tv-show Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven (RTL4). Het dierenprogramma Samen voor Dieren (SBS6) heb ik in opdracht van Stichting DierenLot bedacht, mede-geproduceerd en ik mag het ook nog presenteren.

Al een aantal jaren kan je in de zaterdag editie van De Telegraaf mijn advies lezen waar over je als baasje op moet letten en rekening mee moet houden bij je huisdier(en).

Ik zet mij in voor meerdere stichtingen en dierenwelzijnsorganisaties in de vorm van veterinaire begeleiding, het geven van presentaties, als ambassadeur en door het schrijven van blogs en artikelen. Ik ben betrokken én werkzaam als vrijwilliger bij meerdere castratie- en sterilisatieprojecten van zwerfdieren in zowel binnen- en buitenland.


Programma

Natuurlijk hebben we nog veel meer interessante sessies voor je!

Bekijk hier het programma

Tickets

Nog geen ticket voor About Cats & Dogs? Je koopt de tickets gemakkelijk online. Tickets zijn te scannen vanaf een smartphone, printen is niet nodig.

Tickets