Wat zijn de meest voorkomende problemen bij honden en wat doe je er aan? (Jeroen Oomen)

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij honden en wat doe je er aan? (Jeroen Oomen)

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij honden en wat doe je er aan? (Jeroen Oomen)

Viervoeter Plein | 11 & 12 november | 16:15 – 16:45 uur

Als je een hond hebt kun je best behoorlijke problemen ondervinden in zijn gedrag. Wat wellicht voor de hond normaal gedrag is wordt door de eigenaren als hinderlijk ervaren.

In deze lezing worden verschillende meest voorkomende problemen onder de loep genomen en wordt uitleg gegeven waar gedrag vandaan komt maar natuurlijk ook inzicht gegeven in de mogelijke oplossingen. Niet alleen interessant voor mensen die problemen ondervinden in het gedrag van hun hond maar juist ook in problemen te voorkomen.

Over Jeroen Oomen

Mijn naam is Jeroen Oomen. Vanaf mijn veertiende jaar geef ik les aan baasjes en hun honden. Ik ben begonnen met verschillende cursussen als jachttraining, puppycursus, basiscursus, diverse vervolgcursussen, behendigheid en flyball.

Vanaf mijn zeventiende ben ik werkzaam als beroepstrainer van met name probleemhonden en jachthonden. Na mijn militaire dienstplicht ben ik gaan werken bij het dierenhotel van Martin Gaus in Lelystad. Het eerste half jaar dat ik daar werkte trainde ik probleemhonden en blindengeleidehonden. Na dat eerste half jaar werd ik hoofdinstructeur. Ik was verantwoordelijk voor de kwaliteit van de interne hondenschool en de opleidingen van instructeurs en trainers. Daarnaast was ik stagebegeleider van de toekomstige franchisenemers van de Martin Gaus Hondenscholen en was ik docent van diverse instructeurscursussen en begeleider voor coassistenten van de Faculteit Diergeneeskunde. Tevens was ik werkzaam als gedragstherapeut.

Bij de start van het nieuw gebouwde Martin Gaus Gedragscentrum werd ik hoofdopleidingen en was ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse workshops en opleidingen en was ik docent bij deze workshops en opleidingen.

Na vier jaar zelf een Martin Gaus Hondenschool te hebben gehad op de locatie van het moederbedrijf van Martin Gaus in Lelystad ben ik een NLP-opleiding gaan volgen. Na deze opleiding heb ik de beslissing genomen om ‘uit de honden te stappen’ toen ik een geweldig aanbod kreeg om het bedrijfsleven in te gaan. Vanuit mijn eigen bedrijf, www.jeroenoomen.nl, ging ik diverse (management)teams trainen en coachen.

Mijn vriendin Debby van den Ban had een Martin Gaus Hondenschool in Hellevoetsluis en via de hondenschool waar ik geregeld hielp kwam ik in contact met een hondengeleider van de politie en ging weer in de hondenbusiness werken. Eerst bij de Politie Rotterdam-Rijnmond als instructeur van de hondenbrigade; Unit Specialistische Honden en ik heb twee jaar bij Hulphond Nederland gewerkt als Manager Training.

Inmiddels hebben we al ruim 10 jaar een eigen hondentrainings- en gedragscentrum in Hellevoetsluis; “Kynologisch Nederland”. Ik begeleidt politiemensen met PTSS met hun hulphond en kinderen met bijzondere behoeftes met hun hond.

Ik ben auteur van het boek “Hond in Huis” die meteen in de eerste week dat die uitkwam in de bestseller top 60 stond. Ik geef trainingen, workshops en presentaties voor voor zowel ‘hondenland’ (voor hondeneigenaren en voor hondenprofessionals) als het bedrijfsleven. Het werken met mensen en honden geeft me energie en voldoening; het is waar mijn hart ligt!


Programma

Natuurlijk hebben we nog veel meer interessante sessies voor je!

Bekijk hier het programma

Tickets

Nog geen ticket voor About Cats & Dogs? Je koopt de tickets gemakkelijk online. Tickets zijn te scannen vanaf een smartphone, printen is niet nodig.

Tickets