Woofexperience Detectiesport (Angela den Boer)

Woofexperience Detectiesport (Angela den Boer)


Beweeg & Behendigheidsplein  | 12 november | 12:00 – 12:30 uur

Detectie is een vorm van neuswerk waarbij we de hond trainen om een specifieke geur te zoeken en te verwijzen. Deze vorm van ‘sport’ is gebaseerd op de manier waarop drugshonden en explosievenhonden worden getraind. Detectie met je hond is een fascinerende manier om de vaardigheden van je huisdier op de proef te stellen en tegelijkertijd een band op te bouwen. Dit type training is gebaseerd op de natuurlijke instincten van een hond om geuren op te sporen en te identificeren. Een detectie sequentie kent 4 stappen zoeken, discrimineren, lokaliseren en verwijzen. Alle stappen worden individueel aangeleerd om daarna overal hun juiste geur te vinden en te verwijzen.

Het trainen van een hond in detectie is een uitdagend proces. Het vereist veel geduld, consistentie en positieve versterking. Door je hond te trainen in detectie, kan je niet alleen zijn natuurlijke vaardigheden verbeteren, maar ook zijn zelfvertrouwen vergroten en hem mentaal stimuleren. Detectie is een leuke en nuttige activiteit voor de hond en hun eigenaren.

Over Angela den Boer

Angela is al sinds 2008 de trotse eigenaar van Staffordshire bull terriërs en heeft sinds 2014 haar roeping als fokker gevonden. Momenteel telt haar Staffordshire bull terriër clan 3 leden: Shiwa (2012), Shiro (2013) en Shine (2015). Ze heeft met al haar viervoeters de puppy-, gehoorzaamheid A-, VEG- en de GG-cursussen doorlopen bij verschillende Kynologen verenigingen en de hondenschool van Martin Gaus. Na deze cyclus viermaal te hebben doorlopen, besloot Angela om zich op iets nieuws te richten en ontdekte ze de sport van Agility, waarin ze regelmatig deelnam aan wedstrijden. Op dit moment zijn haar trouwe metgezellen alle drie met pensioen.

Daarnaast is Angela zo nu en dan te vinden op hondententoonstellingen, waar ze opmerkelijke resultaten behaalt. Dit alles omdat haar geliefde ras helaas kampt met een slecht imago. Haar voornaamste doel is altijd geweest om haar honden goed te socialiseren en te trainen, zodat ze als ambassadeurs van het ras kunnen dienen. Om dit te bereiken, heeft ze zichzelf verdiept in het oorspronkelijke gebruiksdoel van verschillende hondenrassen, genetica, diverse trainingsmethodes, hondengedrag en hoe ze haar kennis en vaardigheden kan overdragen aan haar cursisten.

In mei 2016 begon Angela met het geven van lessen. Ze heeft module A, B en C bij O&O afgerond, waardoor ze de titel van kynologisch instructeur heeft verdiend. Daarnaast heeft ze ook haar diploma’s voor Kynologen kennis 1, Kynologen kennis 2 en Exterieur & bewegingsleer (E&B) behaald bij de raad van beheer. Sinds mei 2021 is ze ook Prins pet health coach voor honden en katten. In maart 2023 heeft ze haar diploma als detectie-instructeur behaald bij ARGOS.

Programma

Natuurlijk hebben we nog veel meer interessante sessies voor je!

Bekijk hier het programma

Tickets

Nog geen ticket voor About Cats & Dogs? Je koopt de tickets gemakkelijk online. Tickets zijn te scannen vanaf een smartphone, printen is niet nodig.

Tickets